Ghost Hunt apparatuur

 

Hier vind u het Paranormale Apparatuur dat het Dutch Ghost Hunt Team gebruikt bij zijn onderzoeken. Je hebt verschillende groepen zo als film en foto apparatuur, meet apparatuur, geluid, verlichting en lampen en meer. Hier onder een paar groepen en diversen.

Groep: Film en foto apparatuur.

Nieuw

SJ4000. Deze mini camera is als de Go Pro camera`s die tegenwoordig geweldige beelden vastleggen van verschillende hoeken. Ze worden aan ballonnen gebonden en gaan zo de ruimte in of zijn op een helm gemonteerd om zo actie momenten vast te leggen. Wij hebben deze SJ4000 omgebouwd zo dat hij in het donker kan filmen. De bedoeling is dat we mensen laten zien wat wij zien. Wie weet kunnen we zo bepalen of je iets wel met het blote oog kunt zien en het niet opgenomen word op beeld.

Nieuw

Flir One. Dght Beschikt nu over een thermografische camera. Deze nieuwe generatie FLIR ONE thermografische camera is speciaal ontwikkeld voor Android smartphones. Verbind heel eenvoudig de Flir One voor Android met je smartphone en neem het overal mee. Dit apparaat kan ons helpen om met de nieuwste technologie om steeds meer te ontdekken bij cliënten en op locaties. Entiteiten kunnen warmte en kou beïnvloeden dus met dit apparaat zou het in theorie mogelijk zijn ze als zij dit willen te zien

Nieuw

 

Infrarood Thermometer. Met deze thermometer die op afstand  door middel van een laser temperatuur meet, kunnen we kijken wat de temperatuur is van voorwerpen of plek. Als er grote temperatuur schommelingen zijn die niet door de omgeving worden veroorzaakt zou het paranormaal kunnen zijn. Entiteiten kunnen er voor zorgen dat iets kouder of warmer word. Met dit apparaat kunnen we weer nieuwe methodes ontwikkelen om zo meer te weten te komen van het paranormale.

 

Dvr Systeem Dutch ghost hunt team

Dvr systeem: Wij werken met een 4 kanaal en 8 kanaal (4 en 8 camera aansluitingen) H.264 netwerk recorder. Het is mogelijk om op 4 en 8 plekken tegelijk beelden te verzamelen van wat er zich afspeelt. Op deze manier kun je hotspots (actieve plekken/ruimtes) prima in de gaten houden. je kan op deze manier lang filmen zonder dat je bandjes of dergelijke moet vervangen. Alles word opgenomen zodat we later alle beelden kunnen na kijken op paranormale activiteiten.

 

Infrarood Camera Dutch ghost hunt teamInfrarood Camera: Met Deze IR (infrarood) camera kun filmen in dag licht en in totale duisternis. Dit is mogelijk door de 30 stuks interne Infrarood Led’s die door een sensor ingeschakeld worden en op deze manier een donkere kamer kunnen verlichten zonder dat het met het blote oog is waar te nemen.. Ze hebben zicht van 1 tot 20 meter en geven prima beeld van alles wat er gebeurt. De camera`s worden aangesloten op het DVR systeem middels de BNC CCTV kabels. 

 

Wilde Camera Dutch ghost hunt teamWild Camera: Deze camera kan foto`s en film nemen in het donker en licht. Hij heeft een infrarood flits (voor het oog niet te zien) en kan op beweging filmen of fotograferen met een 5 Megapixel resolutie. Elke keer als er iets in de buurt komt reageert hij in minder dan een seconde. De camera kan zowel automatisch als met de hand bedient worden. Dit is dus een camera die buiten en binnen prima foto’s kan maken wat onze normale foto camera’s eventueel niet kunnen vastleggen, omdat je geen normale flits gebruikt maar infrarood. Naast zijn sensor voor beweging reageert hij op temperatuur veranderingen.

 

Lumix foto toestel Dutch ghost hunt teamFoto Camera`s: Voor Ghost Hunting zijn foto’s belangrijk, dit omdat je soms wel iets vast legt op foto en niet op videocamera. Dit toestel is handig in gebruik en kan op vele standen diverse opnames nemen. Van snelle foto’s tot foto’s met langer sluitertijd (lens blijft bijvoorbeeld 15 seconden open staan) waardoor er meer licht kan komen tijdens de opname. Bij camera’s wordt meestal een statief gebruikt zodat het toestel niet per ongeluk beweegt tijdens de opname. Wij adviseren om foto’s zowel met als zonder flitslicht te maken en op meerdere momenten tijdens het onderzoek om eventueel kleine veranderingen te kunnen zien. Wij beschikken over diverse toestellen.

 

Sony Camcorder Dutch ghost hunt teamSony Camcorder: Deze camcorder is geschikt voor het filmen zonder licht door de super nightshot plus modus. Hij heeft zelfs een infrarood verlichting om in totale duisternis te kunnen filmen. Om met wat meer afstand te kunnen filmen word hij versterkt door een Sony HVL-IRM lamp die extern kan worden bevestigd. Hierdoor is het mogelijk beelden op te nemen tot zo’n 20 meter afstand. Deze camcorder is handig omdat hij niet zwaar is en makkelijk mee te nemen is. Voor Ghost Hunting is dit zeker een heel belangrijk deel van de uitrusting. Je zult versteld staan hoe goed je kunt filmen in het donker met iets oudere modellen camera`s. 

 

Groep: Geluids opname apparatuur.

Zoom H1 en H2 Recorder Dutch ghost hunt teamZoom H1 en H2 Recorder: De techniek verbetert elke dag, zo ook de ontwikkeling in het opnemen van geluid. De Zoom H2 en H1 zijn 2 van de kleinste geheugenkaart-recorders en heeft een zeer goede en zuivere opname kwaliteit. Via de twee voorste microfoons kun je in stereo opnemen, en met de twee achterste erbij, kun je in 360 graden opnemen (in surround sound) Zo kun je dus na een onderzoek precies bepalen waar een geluid weg kwam, iets wat belangrijk is bij onderzoeken. Je zou bijvoorbeeld als er een camera bij was na kunnen kijken of het in beeld is gekomen. Elk onderzoek worden er meerdere van deze apparaten gebruikt om alle ruimtes te kunnen beluisteren.

 

Evp Recorders Dutch ghost hunt teamEvp Recorders: Deze EVP recorders Hebben een uitstekende kwaliteit en een neemt zelfs in stereo alle geluiden op. Zo is gebleken dat het dan mogelijk is om precies te bepalen waar het geluid weg komt, links of rechts van de recorder. Deze recorder blijkt bijzonder goed te werken en maakt het voor ons een stuk makkelijker om geluiden die niet door ons gehoord kunnen worden op te nemen. Meer dan een van deze EVP recorder is geen overbodige luxe bij een onderzoek.  In de toekomst hopen we meer soorten recorders te gebruiken zodat niks gemist word. Elk bewijs wat wij vinden is voor de cliënt een antwoord over wat er bij hun aanwezig is en voor ons een beloning voor ons werk.

 

Groep: Meet Apparatuur.

Mel Meter Dutch ghost hunt teamMel Meter: De nieuwste MEL meter in de USA. Deze MEL meter heeft een ingebouwde K2 meter zodat je meer apparaten in één hebt. Het is veel makkelijker om 1 apparaat in de gaten te houden dan 3 stuks wat normaal zou moeten. Dit apparaat vervangt de K2 meter, de temperatuur meter en de trifield meter in 1 keer. De extra antenne is om aparte elektrostatische velden te meten, iets wat entiteiten schijnen af te geven. De mogelijkheid om de temperatuur verschillen te zien op de Mel meter is erg handig. Entiteiten zouden het kouder kunnen maken in een ruimte en door dit meteen te zien kun je contact leggen of weten of er iets zich probeert te manifesteren.

 

 

Ghost Meter Dutch ghost hunt teamGhost Meter: Deze EMF meter is handig als je in het donker aan het Ghost Hunten bent. Omdat je meestal in het donker of in zeer weinig licht je onderzoek verricht en niet steeds op je meter kijkt maar ook vragen stelt en rond kijkt. Deze meter heet namelijk naast een analoge meter ook geluid en lampjes die af gaan als er een verandering in het EMF is. Je hoeft dus niet je omgeving uit het oog te verliezen en kan toch je meter in de gaten houden. Het is een licht apparaatje en past zo in een van je zakken of jas. Ook de kosten van de Ghost Meter is laag, als je goed zoekt is het ongeveer 30 euro. Voor veel paranormale onderzoekers is dit een veel gebruikte device door zijn simpele werking met geluid en licht.

 

Digitale EMF Meter Dutch ghost hunt teamEMF Meter: Een EMF (Electro magnetic field) meter is een onmisbaar apparaat als het gaat om het detecteren van entiteiten. De meter geeft in een LED scherm aan of er een verandering plaatsvind in het Electro magnetisch veld. Als er een verandering in het veld plaatsvindt dan kan dit een indicatie zijn voor aanwezigheid van een entiteit. Ook kan de EMF meter gebruikt worden om apparatuur die een te hoge straling afgeeft te detecteren. Apparaten die een hoge straling weergeven, kunnen een verklaring zijn voor het waarnemen van paranormale activiteiten gezien het feit dat een te hoog magnetisch veld kan leiden tot hallucinaties.

 

 

k2 Meter Dutch ghost hunt teamK2 Meter: Een K2 meter is een EMF meter maar wordt tijdens een onderzoek voornamelijk gebruikt om met een entiteit te communiceren. De meter bevat een aantal LED lampjes die oplichten zodra een entiteit in de buurt van de K2 meter komt. Wanneer de aanwezigheid van een entiteit aangetoond is door de K2 meter, is hij heel handig om te communiceren middels ja/nee vragen. De entiteit kan doormidden van het laten oplichten van de LED lampjes zo een antwoord geven. Je kan zo dus een duidelijk beeld krijgen met wat voor entiteit je te maken hebt. Dit apparaat is een van de meest gebuikte Ghost Hunt tool, makkelijk in gebruik en te gebruiken in het donker of licht.

Groep: Diversen.

EMF Pomp Dutch ghost hunt team

EMF Pomp: De EMF Pomp (EMF = Elektro magnetisch veld) is manieren om entiteiten meer energie te geven om iets te doen zo als communiceren met ons of zich te manifesteren. In Theorie zou dit apparaat energie ‘brandstof’ kunnen zorgen voor geesten. Deze EMF Pump zorgt voor een laag magnetisch veld niveau in verschillende pulsen en frequenties. Je kunt beter dit apparaat gebruiken dan dat entiteiten je accu`s leeg halen van je camera`s of andere apparaten die bijvoorbeeld batterijen gebruiken. Ook gebruiken ze soms energie van de onderzoeker en kan leiden tot vermoeidheid. deze EMF pomp kan dus een goede aanwinst zijn om meer en beter bewijs te krijgen bij onderzoeken.

 

Geophone Dutch ghost hunt teamGeophone: De geophone is een apparaat dat gebruikt word om trilling te meten. Dit apparaat voelt de kleinste trillingen en geeft dit weer door oplichtende ledjes. Dit meet instrument kan op een bed gezet worden om te zien of het beweegt, of op voorwerpen om te zien of ze trillen. Ook is hij handig om voetstappen weer te geven als beweert word dat mensen iets horen lopen in hun huis of pand. DGHT heeft dit apparaat zelf gebouwd uit een zelf bouw kit en verder aangepast. in Amerika word dit detectie instrument vele gebruikt door paranormale onderzoekers en vaak met succes.

 

Infrarood Lamp Dutch ghost hunt teamInfrarood Lamp: Extra licht voor de hand camera`s is geen overbodige luxe aangezien ze misschien zelf maar een licht bereik hebben van een meter. Deze lampen zijn ook zelf gebouwd door DGHT. Helaas is niet alles makkelijk te krijgen of te betalen dus zelf bouw is vaak de enige mogelijkheid. Dit heeft natuurlijk ook voordelen zo als het steeds verbeteren van de werking. Deze lampen geven beter licht dan de gekochte lampen en gaan veel langer mee. Als je op een buiten locatie een onderzoek doet of in grote zalen of gebouwen, moet je een lamp hebben met veel kracht. Deze infrarood lamp werkt op een 12 volt accu en nog sterkere leds . De 12 volt lamp heeft een bereik van 15 meter.

 

GhostBox Dutch ghost hunt teamGhostBox: De meeste Ghost Boxen werken door het scannen van de FM of AM-band. Door snel door de kanalen opwaarts of neerwaarts te bladeren, krijg je mix van witte ruis- en audio-fragmenten. Soms krijg je bij het stellen van vragen direct antwoord op je vraag. Het is dan ook aan te raden om het op te nemen want het gaat snel en je krijgt meestal geen herkansing om het weer te horen. Dit apparaat zou een manier kunnen zijn om contact te krijgen met entiteiten.

 

Laser Grid: Deze laser pen heeft verschillende patronen die kunnen worden gebruikt om entiteiten op te sporen. Er word een camera op een bepaald punt gezet waar veel paranormale activiteiten zijn en daar word ook de laser grid op gericht. Het zou dan mogelijk zijn door al die kleine puntjes, dat je er iets doorheen of langs ziet gaan en dit terug ziet op de beelden. De laser is nog experimenteel voor ons, maar word bijvoorbeeld bij Ghost Hunters International en Ghost Adventures al vaak gebruikt. We beschikken over 2 verschillende sterktes die zowel in kleine of grote ruimtes kunnen worden gebruikt. 

 

Portofoons Dutch ghost hunt teamPortofoons: Ghost Hunten doe je bijna altijd in het donker dus er kan altijd iets gebeuren. Communicatie is hier bij dus zeer belangrijk, als er iets gebeurt moet je om hulp kunnen vragen. Met deze Topcom portofoons heb je een bereik van ongeveer 5 KM bij open gebieden en 3 tot 4 KM als je in een gebouw bent. The Dutch Ghost Hunt Team beschikt over 4 van deze portofoons, het hele team staat dus constant met elkaar in verbinding (mocht dit nodig zijn). Bijvoorbeeld bij het afstellen van de camera’s is communicatie belangrijk, je wilt niet steeds heen en weer lopen of hard roepen voor een onderzoek.

 

Wit licht lamp: Om extra verlichting te hebben voor het filmen of het maken van een interview is een film camera lamp die wit licht heeft een goede hulp. Deze HD-160 LED Video lamp heeft 160 leds die veel licht geven in de duisternis. Je kunt zo ook in de nachts door een gebouw filmen met zichtbaar licht of kort iemand in beeld brengen voor vragen te beantwoorden. Deze lamp werkt op een accu en kan zo lang mee. De HD-160 LED Video Light heeft filters om het licht te dimmen of zachter te maken.

 

KinectKinect: De Kinect bestaat uit een camera en een lasergrid voor de Xbox 360, waarmee de spelcomputer zonder controller is te besturen. Met de juiste software zou het mogelijk zijn om entiteiten die een menselijke vorm aannemen en krachtig genoeg zijn te zien op beeld. De software kan normaal een mens herkennen aan benen, romp, hooft en armen door de honderden laser puntjes die gereflecteerd worden.

Nieuw

beerEMF Beer: Deze knuffel beer is door ons voorzien van een emf meter. We noemen dit een trigger object om contact te leggen met kinderen die overleden zijn. Het kan best zijn dat de jongere entiteiten bang zijn voor onze apparatuur en op deze manier kun je op een vriendelijke manier proberen contact te leggen. Als er een entiteit dicht bij de beer komt of het aanraak zal er een geluid klinken en een rood lampje gaan knipperen.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial