Sint Elisabeth Ziekenhuis

Sint Elisabeth Ziekenhuis

28 maart 2015 heeft DGHT samen met het team Paranormal Investigators Nederland een onderzoek gehad in een deel van het voormalig ziekenhuis in Leiden. We konden een deel van het gebouw onderzoeken aangezien het grootste deel voor studenten is op dit moment. We hadden de beschikking over de voormalige keukens en kelder gedeelte en de kapel met aula en mortuarium. We hadden het hele gedeelte tot onze beschikking gekregen door de 2 eigenaren. Op het moment van onderzoek waren ze midden in een grote verbouwing dus het was even aanpassen. Veiligheid van de onderzoekers gaat altijd voor dus het was uitkijken.


 

Dit keer was ook Niels van het blad paravisie erbij om foto`s te nemen en een verslag te maken voor het blad Paravisie

Dit onderzoek hebben we gedaan met een dvr syteem (opname apparaat waar meerdere dag/nacht camera`s op aangesloten kunnen worden) en Sony handcamera’s verdeeld door het gebouw. Wat minder was het dat er een feest aan de gang was bij de studenten. Dit zorgde er voor dat je bijna alle geluid opnames niet hoeft te gebruiken omdat je te veel geluiden krijgt die je onderzoek besmetten. Ook klonk het daar heel hol en dat is ook niet handig voor opnames en bewijs vinden. Gelukkig hadden we wel 8 camera`s die ons beeld hebben bezorgt om na te kijken. We zitten nog in de fase van bewijs nakijken dus binnenkort meer..

 

Stukje uit het verslag in Paravisie:

‘Plots hoorde ik fluisteren: pssst…’

“Paranormaal onderzoek. Al jaren doen geruchten de ronde dat het spookt in het voormaligeSint Elisabeth Ziekenhuis te Leiden. Genoeg reden voor een groep ghosthunters om op onderzoek te gaan. Tijdens een gure nacht wagen zij zich, gewapend met de nodige technische hulpmiddelen en hun eigen mediamieke vaardigheden, in het bouwvallige pand aan de Hooigracht. Maar zijn zij wel welkom?”

Paranormaal onderzoek. Al jaren doen geruchten de ronde dat het spookt in het voormalige Sint Elisabeth Ziekenhuis te Leiden. Genoeg reden voor een groep ghosthunters om op onderzoek te gaan. Tijdens een gure nacht wagen zij zich, gewapend met de nodige technische hulpmiddelen en hun eigen mediamieke vaardigheden, in het bouwvallige pand aan de Hooigracht. Maar zijn zij wel welkom?

Je leest het in het juninummer.

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial