Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen die wij krijgen hebben wij al voor u op een rijtje gezet. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen die ons team binnen krijgt. Mocht iets nog niet duidelijk zijn of staat u vraag er niet tussen, ga dan naar onze contact pagina en stel u vraag. We zijn echt wel wat gewend en hoe raar u vraag ook is, het zal altijd normaal voor ons zijn..

 

Meest gestelde vragen

Een Paranormaal onderzoek… Menen jullie dat serieus ?

Absoluut, We nemen ons onderzoek zeer serieus. Onze onderzoeken worden professioneel uitgevoerd vanuit een wetenschappelijke benadering. We doen dit respectvol, en natuurlijk gratis voor onze klanten. We maken gebruik van de nieuwste apparatuur in een poging om de gemelde activiteit te documenteren of er eventuele een natuurlijke verklaring voor te vinden. Ons belangrijkste doel is om de bewoners te helpen bij hun thuis of op het werk. We willen het bedrijfsleven en de mensen leren te begrijpen en omgaan met het paranormale. Alle onderzoeken blijven vertrouwelijk, tenzij de opdrachtgever ons toestemming geeft om informatie vrij te geven.

1. Kan ik lid worden van Jullie team ?

Ons team bestaat uit ervaren onderzoekers en onderzoekers in opleiding. Een team moet op elkaar kunnen vertrouwen en goed samen werken. Ons team is dan ook een geselecteerd groepje. Op dit moment zoeken wij geen nieuwe leden. Mocht dit veranderen zullen we een oproep plaatsen op de site.

2. Kan ik een keer met jullie mee met een onderzoek ?

Onze onderzoeken zijn vaak bij mensen thuis of op locaties waar de cliënt het graag geheim wil houden. Als je een bekende locatie hebt wil je niet mensen bang maken en zo de locatie minder interessant te maken voor bezoekers. Aangezien je dingen alleen privé en geheim houdt in een kleine en gesloten groep nemen wij geen mensen buiten de groep mee. Paranormale onderzoeken kunnen ook gevaarlijk zijn. Je kan geduwd worden, aangevallen of iets mee nemen naar huis. Alleen de eigenaren en cliënten zelf mogen aanwezig zijn naast de teamleden van DGHT.

3. Kan ik zelf onderzoeken doen ?

Ja je kunt zelf beginnen om thuis wat dingen te proberen, iedereen heeft wel iets in zijn of haar huis. Je merkt dit meestal niet omdat dit de rustige geesten zijn die zelf hun gang gaan en de bewoners met rust laten. Op Youtube kun je veel filmpjes vinden van grote ghosthunt teams zoals Ghost Nation en Kindred Spirits. Van deze series kun je veel leren. Wil je eerst wat dingen thuis doen kijk dan hier Thuis Proberen

Ons advies is wel dat je beter met minimaal 2 personen bent als je iets probeert. Veiligheid gaat voor.

4. Ik heb wat vreemde foto’s, video’s, EVP’s gevangen, Kan ik ze naar u sturen om een kijkje te nemen ?

Absoluut! We zouden blij zijn om te kijken naar alles wat u zou willen mailen. We zullen u een eerlijke mening geven over u opgestuurde informatie.. Er zullen ervaren onderzoekers en mediums naar kijken maar soms komt er iets uit waar u het eventueel niet mee eens bent. Toch is het belangrijk om ook een ander zijn mening mee te nemen in u eigen oordeel.

5. Ik hoor geluiden in mijn huis, kan het zijn dat het in mijn huis spookt ?

Misschien, misschien niet. Als het alleen geluiden zijn wat je hoort, is de kans groot dat het gebouw kraakt, buizen die tikken of een cv installatie is of een ander natuurlijk geluid. Als u last hebt van stemmen, schaduwen, of grommen, dan moet u misschien overwegen om contact met ons op te nemen en eventueel een onderzoek aanvragen.

Wat is een spook en kunnen ze me pijn doen ?

Uit de informatie die we kennen bestaan entiteiten uit energie. Deze energie kunnen ze van apparaten afhalen of van mensen. Het kan zo zijn dat u vaak moe bent en er dan iets gebeurt bij u thuis. Dit kan zijn dat u een stem hoort of iets verdwenen is of iets dicht slaat of beweegt. De wat negatieve entiteiten kunnen zelfs duwen, krabben of mensen over nemen en beïnvloeden. Maar deze gevallen zijn zeer zeldzaam. in 98% van de gevallen kunnen ze weinig tot niets doen.

Zijn kinderen gevoeliger voor Entiteiten ?

Wij als volwassenen hebben ons al vaak afgesloten voor het paranormale omdat het eng is. Kinderen hebben dit nog niet en staan nog open voor alles. Als je kind komt met het verhaal ik zie iemand in mijn kamer of ik hoor stemmen, ga niet meteen zeggen ach dat verbeeld je je maar er is niks. Praat met je kind, stel vragen wat het ziet en wie ze denken te horen of te zien. Onderdrukken is niet altijd de goede oplossing maar uitleggen wat het kan zijn vaak wel.

Zijn spoken alleen s`nachts actief ?

Nee entiteiten zijn ook overdag actief, alleen is er overdag te veel geluid van buitenaf om ze te horen en is het voor hun lastiger om zich te laten zien bij daglicht. Als het donker is hoeven ze minder energie te gebruiken om zich te laten zien en het is vaak ook helemaal stil. Door de stilte vallen ze dan beter op en hoor je het geluid dat ze maken. We zijn overdag ook vaak te druk om te vernemen dat er iets aandacht vraagt en als je slaapt ben je veel rustiger en gevoeliger.

Evp wat is dat ?

Elektronische stem verschijnselen – of EVP – is een mysterieuze gebeurtenis waarbij natuurlijk klinkende stemmen van een onbekende bron zijn te horen op tape, of in radiostation ruis en andere elektronische media. De mysterieuze stemmen worden niet gehoord op het moment van opname, het is alleen wanneer de tape wordt afgespeeld dat de stem wordt gehoord. Soms is geluidsversterking of ruis onderdrukking nodig om de stemmen te horen. Sommige EVP zijn gemakkelijker te horen en te begrijpen dan anderen . En ze verschillen in sekse ( mannen en vrouwen ) , leeftijd ( vrouwen en kinderen ), toon en emotie. Zij spreken meestal in enkele woorden, zinnen en korte zinnen. Soms is het gewoon gegrom, gekreun, grommen en andere vocale geluiden. EVP kan gesproken zijn in verschillende talen.

De kwaliteit van de EVP varieert ook. Sommige zijn moeilijk te onderscheiden en staan ??open voor interpretatie over wat ze zeggen. Sommige EVP’s zijn duidelijk en makkelijk te begrijpen . Een EVP heeft vaak een elektronische of mechanische klank en soms klinkt het natuurlijk . De kwaliteit van de EVP wordt gecategoriseerd door onderzoekers in de volgende klasse :

Klasse A : Gemakkelijk te begrijpen door bijna iedereen met weinig of geen betwisting . Dit zijn meestal ook de luidste EVP’s .
Klasse B : Meestal gekenmerkt door kromtrekken van de stem in bepaalde lettergrepen. Lager in volume of meer afstandelijk klinken dan klasse A. Klasse B is de meest voorkomende vorm van EVP.
Klasse C : Deze zijn de laagste in volume ( vaak fluisteren ) en zijn het moeilijkst te begrijpen.
Het meest fascinerende aspect van de EVP is dat de stemmen soms rechtstreeks reageren op de persoon die de vraag stelt. De onderzoekers zullen een vraag stellen en de stem zal deze beantwoorden of commentaar geven. Nogmaals, Meestal is deze reactie pas te horen als de opname later afgeluisterd wordt.

Hoe lang duurt een onderzoek van DGHT ?

Een onderzoek duur meestal van 21:00 tot een uur of 1 in de nacht. Dit verschilt soms door hoe actief het op het moment van onderzoek is. Soms willen de entiteiten niet mee werken dan houdt het voor ons vaak ook op en heeft het geen zin om door te gaan. Is het erg actief en wil de entiteit graag mee werken dan loopt het wel eens uit tot een uur of 3. Natuurlijk doen we dit in overleg met de cliënt en heeft die de laatste beslissing.

Wat kost een onderzoek van DGHT ?

Om kort te zijn helemaal niks. De kosten voor vervoer en eten zijn allemaal voor de teamleden zelf. Wij als team kunnen geen garantie geven dat we aantoonbaar bewijs zullen vinden. We vinden dan ook dat je niks kunt vragen als je mensen wilt helpen. De beloning voor ons is het vertrouwen dat we van de cliënt krijgen en de ervaring die wij kunnen opdoen tijdens het onderzoek.

 

info-icon

Heeft u vragen of wilt u een onderzoek mail dan naar dght.team@gmail.com of vul onze Contact pagina in.

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial