Ghost hunting vroeger en nu

Ghost hunting vroeger

Paranormaal onderzoek is iets dat de laatste tijd erg in is en waar al veel tv programma’s over gemaakt zijn. Er is geen twijfel over dat dit vast al heel lang mensen bezig houd, maar echte paranormale onderzoeken begonnen in de jaren 1930 en 1940. Zo zou de eerste echte ghost hunter zoals op internet word verteld Harry Price uit Engeland zijn, toen werd dit meer psychical researcher (psychische onderzoeker) genoemd. Kort gezegd doen parapsychologen onderzoek naar telepathie, helderziendheid, psychokinese, bijna-doodervaringen, reïncarnatie, verschijnende ervaringen, en andere bovennatuurlijke en paranormale claims.

History van ghost hunt apparatuur

Apparatuur van Harry Price

Als je kijkt wat voor apparatuur Harry Price toen gebruikte en wat we tegenwoordig gebruiken is er nog weinig van over. Ik denk dat het belangrijkste nog het foto toestel is en de film camera en de manier van geluid opnemen. Deze 3 dingen gaan tegenwoordig digitaal, zowel foto`s maken en filmen en het opnemen met een digitale voice recorder. Er is wel veel verschil in resultaten tussen de oude en de nieuwe methodes, zowel de oude methode en de nieuwe hebben hun interessante kanten en resultaten. Met de nieuwe middelen zijn de resultaten wel sterk verbeterd, maar een echte bevestiging van het paranormale is er in de 80 jaar na Harry Price nog niet gekomen.

 

Tv witte ruisEr zijn in de tussentijd wel veel apparaten gebruikt om contact te leggen of de aanwezigheid aan te tonen van entiteiten. Zo werd er soms een kompas gebruikt aangezien entiteiten het kompas zouden kunnen beïnvloeden door het magnetisch veld te veranderen. Sommige onderzoekers strooiden zelfs meel of poeder op de grond om een afdruk te kunnen krijgen van entiteiten die daar over zouden kunnen lopen. Soms werden ook wichelroedes en barometers gebruikt om metingen te doen. Zelfs tv`s waar alleen ruis op te zien was zou beïnvloed kunnen worden door entiteiten en zouden soms te zien kunnen zijn of te horen.

 

De bekendste en nog steeds gebruikte manier is wel de radio, iets wat wij nu een ghost box noemen. In de ruis van de radio zouden stemmen te horen zijn van overleden personen. Tegenwoordig heb je snel scannende radio’s die in enkele seconden meerdere frequenties af gaan. Door de snelheid van het scannen zou je eigenlijk geen langere zinnen moeten kunnen krijgen, iets wat toch vaak wel gebeurt. Veel teams maken nu gebruik van de ghostbox die afgeleid is van de Frank’s Box. Deze is gemaakt in 2002 door EVP liefhebber Frank Sumption voor vermeende real-time communicatie met de doden, Sumption beweert dat hij zijn ontwerp instructies heeft ontvangen van de geestenwereld. Het apparaat wordt beschreven als een combinatie witte ruis generator en AM-radio-ontvanger. Dit om heen en weer te vegen door de AM-band en zo stemmen te kunnen ontvangen.

Ghost hunting nu

KinectTegenwoordig komen er steeds nieuwe methodes bij zoals laservelden en gevoelige meetinstrumenten. Laserpennen met een veld van punten die door entiteiten onderbroken zouden kunnen worden en zo waarneembaar zouden zijn. Tegenwoordig worden er zelfs Kinect Sensor van de Xbox 360 console gebruikt voor Ghost Hunting. In principe is het Kinect een video camera die de *diepte* van elke pixel in het frame kent. Het doet dit door het projecteren van een patroon van stippen met een infrarode laser en met een detector die de verschuiving van het puntpatroon voor elke pixel in de detector vaststelt.

 Kinect een video camera met laser punten

image

Naast deze manier van laserdetectie en Ghost Hunting zijn er ook nieuwe manieren van filmen en fotograferen. Gewone fototoestellen gebruiken flits (wit licht). Daarnaast heb je ook nog Infrarood en full spectrum foto`s en camera’s. Infrarood licht is onzichtbaar voor het blote oog en het is wat beveiliging camera systemen en een aantal Sony camera’s gebruiken om te ‘zien’ in het donker. Full spectrum camera’s kunnen zien in het UV-spectrum (UV is Ultraviolet). Zo proberen de onderzoekers alles om zoveel mogelijk te weten te komen en op de foto en film te krijgen.

 

 

 

Disclaimer Every picture here is from the internet, nothing is use for making money becours it`s to informe people free of cost. If there is a picture here that has to be removed, please contact me and I will remove it. Hope you understand it hard to ask permission for everything. mail me at: dght.team@gmail,com

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial